10&11

APRIL

2018

TT-HALL
ASSEN

« TERUG NAAR OVERZICHT

Invent

 

Haal energiewinst uit Wet- en regelgeving

Energieakkoord en Wet milieubeheer, een kans voor het MKB

Vanuit de Wet milieubeheer zijn bedrijven al verplicht om maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar door te voeren. Tot op heden was er weinig controle op naleving, maar dat gaat veranderen. Ook zijn in het Energieakkoord afspraken gemaakt om deze bedrijven te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Behalve kostenbesparing en bewustwording geeft een goede profilering en aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een goede uitstraling voor het bedrijf.
Wat kan de reden zijn om niet te willen besparen?
Door de zaken op tijd op orde te hebben scheelt u dat rompslomp op een moment dat het niet uitkomt.

Energiescan op activiteitenbesluit

In de praktijk blijken er toch drempels te zijn waardoor ondernemers in de wachtstand geraken en het voordeel laten schieten.
Invent heeft daarom de “Energiescan op het activiteitenbesluit” ontwikkelt waarbij de bedrijven niet alleen aan de wettelijke verplichtingen voldoen, maar eveneens een bedrijfsspecifiek stappenplan aangeleverd krijgen. Dit bestaat uit o.a.: energienotacontrole, bouwkundige eigenschappen, installatietechnische eigenschappen, ventilatie, verlichting en apparatuur, veiligheid, afval en duurzame energieopwekking.

Naast het energieadvies kijken we ook samen met u naar eventuele subsidies en financieringsmogelijkheden zoals de EIA, de Drentse Energielening en plaatselijke mogelijkheden (Parkmanagement).

Wetgeving

Naast energiebesparing heeft u met het rapport tevens een energieonderzoek in uw handen waarmee u richting het bevoegd gezag uw verplichting vanuit de wetgeving kunt aantonen (artikel 2.15 activiteitenbesluit van de Wet milieubeheer). De uitvoering van de maatregelen kunnen vaak ingepast worden op natuurlijke momenten.

Adres- & Contactgegevens

Invent

Ossebroeken 26
9411 VR Beilen

Website: www.invent.nl

PRIVACY DISCLAIMER

a wwwanted website NAAR BOVEN